Moho یا Anime Studio
موهو در سال 1998 توسط مایک کلیفتون (Mike Clifton) طراحی و تولید شد.
تا نسخه 5 این نرم افزار، نام آن موهو باقی ماند. اما از سال 2006 به Anime Studio تغییر نام یافت.
البته در سال 2016، اسمیت میکرو (Smith Micro) اعلام کرد که قرار است این نرم افزار مجدد با نام موهو در بازار شناخته شود.
نرم افزارهای ملقب به Key Frame Animation، نرم افزارهایی هستند که در آنها حرکات و رفتارهای به وجود آمده توسط کاربر و اعمال شده بر روی آبجکت ها در هر فریم، به صورت کلیدهایی بصری دارای مشخصات مخصوص به خود، در یک TimeLine قابل رویت و تغییر هستند.
این شیوه نمایش رفتار آبجکت ها، علاوه بر آنکه کار طراحی را برای کاربران ساده کرده است، سرعت عمل بیشتری به پروژه ها بخشیده است.
برای مثال زمانی که در یک صحنه از انیمیشن، قرار است که یک توپ از نقطه A به نقطه B پرتاب شود، در زمان و فریم مشخصی، اطلاعات مربوط به نقطه A در کلیدهای مختلفی که هرکدام بیانگر اطلاعاتی خاص درباره رفتار توپ در نقطه A هستند، در تایم لاین نمایش داده می شود.
در این صورت، اگر انتقال توپ از نقطه A تا B برای مثال 12 فریم طول بکشد، در هر فریم اطلاعات مربوط به آن به صورت مجزا با کلیدهایی مخصوص به خود در تایم لاین نمایش داده می شود.
پس کاربر هر زمان که بخواهد رفتار توپ را تغییر دهد یا ایده جدیدی را درباره آن پیاده سازی کند، کافی است به فریم مدنظر خود رفته و کلیدهای آن فریم را حذف کرده یا اطلاعات آنها را بنا به هدف جدیدش تغییر دهد.
از این رو MOHO به عنوان یک نرم افزار Key Frame، یک گزینه مناسب برای طراحی و تولید انیمیشن به حساب می آید.
نکته بعدی درباره موهو این است که برخی از المان های طراحی شده به صورت سه بعدی نیز در آن قابل بارگذاری و دخیل شدن در پروژه است و نکته آخر درباره MOHO این است که، موهو یک نرم افزار وکتوری است. از این رو مشکل افت کیفیت یا رنجه شدن تصاویر و سازه ها در آن وجود ندارد.
Moho قادر به انجام چه کارهایی است؟
موهو قادر است هر آنچه یک طراح برای ساخت انیمیشن دو بعدی نیاز دارد را در اختیارش بگذارد.
محدودیت های نرم افزار MOHO فقط مربوط به توانایی کاربران در استفاده از آن است.
منظور از این جمله آن است که کاربران، از هر اندازه توانایی و تسلط بر نرم افزار که برخوردار باشند، به همان اندازه می توانند از موهو بهره ببرند.
موهو توانایی این را دارد که با نوشتن اسکریپت هایی توسط کاربر خود، رفتارهای پر تکرار او را به امری سریع تر برای اجرا تبدیل نماید.
یعنی هر کاربر با نوشتن اسکریپت هایی، قادر است موهو را نسبت به عملکردهایی که زیاد از آنها استفاده می کند آگاه کرده و کاری کند که آن عملکردها یکبار در حافظه MOHO ذخیره شده و دفعات بعدی فقط توسط کاربر بازخوانی و توسط موهو اعمال شوند.
کاربران می توانند نسبت به نحوه نوشتن این اسکریپت ها، در فروم ها و انجمن های آنلاین ایجاد شده توسط Anime studio، آگاهی و دانش لازم را به دست آورند.
منبع:داناپ